Spar penge med miljørigtige erhvervsbiler

Alle virksomheder har et husholdningsbudget på samme måde, som privatpersoner har i hjemmet, så derfor er det logisk nok, at virksomhederne kan spare penge ved at skifte over til mere økonomiske biler frem for store sultne biler, som findes i mange firmaer i øjeblikket. Staten er primus motor i denne udvikling, som gerne måtte foregå i lidt hurtigere tempo, idet der stadig findes mange biler på vejene, som udleder alt for meget CO2 og generelt har et højt og uøkonomisk brændstofforbrug. Gennem de senere år har staten gentagne gange straffet tunge biler med store motorer, således disse udover større udgifter til brændstof også skal betale mere i vægtafgift samt i de nye grønne afgifter. Man kan også sige, de små mikrobiler er blevet tilgodeset med en positiv specialbehandling hos staten, idet disse opkræves væsentligt lavere vægtafgifter og grønne afgifter, da man derved presser bilisterne til at foretrække disse økonomiske og miljøvenlige biler frem for de store luksusbiler med overdimensionerede motorer, som kun eliten normalt har råd til at køre i.

Erhvervslivets valgmulighed

Men hvad gør man så, når man har en virksomhed, som har brug for flere erhvervsbiler til at kunne varetage firmaets opgaver i det daglige? Tidligere var der frit valg på alle hylderne, men i dag er valget reelt indskrænket betydeligt, da det absolut er fordelagtigt at vælge miljørigtige biler med en god brændstoføkonomi, da man i modsat fald vil blive grundigt flået i diverse afgifter til staten. De billigste biler er de helt små mikrobiler, som koster fra 60.000 kr. og opefter, men disse biler er så små, at de sjældent kan leve op til erhvervslivets krav til erhvervsbiler, så man bør lede efter lidt større biler, som alligevel er økonomiske i drift men i stand til at kunne transportere pakker, værktøj, maskiner og varer til kunderne i erhvervslivet. Heldigvis findes der stadig en del gode biler, som kan honorere disse krav til erhvervslivet, og det gælder så bare om at sammenligne bilernes egenskaber og priser, således man kan træffe det bedst mulige valg af erhvervsbiler.

Det endelige valg af erhvervsbiler

Hvis virksomheden måske har brug for flere erhvervsbiler til den daglige drift, så kan der oftest være tale om både personbiler og kassevogne, således de ansatte altid kan tage den mest passende bil til lejligheden. Hvis man derfor kun anskaffer sig de mest nødvendige erhvervsbiler, så vil man kunne varetage hele firmaets transportbehov, og hvis man samtidigt køber miljørigtige biler med små motorer og med en rigtig god brændstoføkonomi, så kan man spare rigtig mange penge hvert år i udgifter, og samtidig gør man noget godt for miljøet. Indirekte får man hjælp fra staten, som jo netop opkræver væsentligt mindre i afgifter på bilerne. Man kan finde inspiration hos Hyundai, som har et varieret udvalg af erhvervsbiler til enhver lejlighed, og bilerne er robuste, moderne, driftsøkonomiske og meget konkurrencedygtige på prisen, så måske burde man få en prøvetur i flere af deres biler og sammenligne deres priser med andre leverandører. En 5-dørs Hyundai i20 koster fra ny omkring 100.000 kr. ex. moms, og den kan køre over 31 km pr. liter, så den er billig i både afgifter og brændstof.