Spar CO2

CO2 er skadeligt for klimaet

Det danske klima har ændret sig over tid. Det er drivhuseffekten skabt af mennesker der skaber ubalance i klimaet. Den vigtigste af disse gasser er som de fleste allerede ved CO2. CO2 har en rigtig negativ effekt på klimaet. Den primære kilde til CO2 er udvinding af energi fra råstoffer som kul, olie og naturgas alle noget vi bruger hver gang en stikkontakt tændes, sådan meget firkantet sagt. Med andre ord, vi kan som individer ændre denne CO2.

Sådan nedsætter du CO2

  • Vær med til at investere i ny klimavenlig energiproduktion
  • Udskift den traditionelle kulstrøm med klimavenlig strøm fra vedvarende energikilder
  • Spar på strømmen både i hjemmet og på job ved at følge nemme spareråd fra bl.a. Go’ Energis hjemmeside

De største syndere

Nogle af de største CO2 syndere er fra dagligvarer. Vidste du at dine madvarer påvirker CO2? Det er især kød og mejeriprodukter. SÅ du er altså ikke sikret ved blot at være vegetar. Kød alene udgør mere end 1/5 af klimapåvirkningen i privatforbruget. Det er rammende, men sandt.

Spar og skab samtidig grøn energi

Det er egentlig pudsigt at vores samfund bruger så mange penge på at køre og flyve rundt. Til møder og arbejde, til daginstitutioner og venindeture. Men tænkt engang hvor meget CO2 man kunne spare ved at tage cyklen eller gå på arbejde. Man kunne fx starte med at søge et arbejde, der ligger tættere på hvor man bor. Eller man kunne skabe grøn energi ved at inddrage hele familien. Man kunne alle sammen cykle afsted om morgenen til institution og/eller arbejde. Man kunne for sjov prøve at lave et regnskab eller en konkurrence derhjemme og udlove præmier til det familiemedlem, der har sparet mest CO2 i løbet af ugen. Udover det kan man prøve at regne ud hvor meget man sparer på benzin og el. Du bliver sikkert overrasket, men det er altså ikke småpenge man sparer.

 

Kilde: Energiselskabet Natur-Energi