5 nemme sparetips til dig og din bolig

Vi kender det alle sammen godt! Alle er vi interesseret i at spare penge, på energi og udgifter til boligen. Der kan ofte være mere end hundrede kroner at spare hvert år, og det er uden at skulle foretage de helt store ændringer.

Det handler i sidste ende om ens vaner i hverdagen, og her kommer 5 nemme sparetips til hvordan du kan få gode vaner og spare på strømmen i din bolig.

 

Spar strøm med LED-pærer

LED-pærer du køber i butikkerne kan virke dyrere at købe, men på længere sigt kan de være med til at du spare, mere end 500 kroner over tid. Besparelsen skyldes et lavere strømforbrug men også LED-pærer holder også meget længere end almindelige glødepærer, og dette betyder at du skal bruge mindre tid og penge på at udskifte dine pærer i hjemmet. Et andet godt råd i forhold til LED-pærer er at de ikke bliver udsat for meget høj varme, da det er med til at påvirke pærernes levetid.

 

Brug ovnens forvarme

Ovnen er et sted man kan spare en masse penge, uden man tænker over det. Vi har alle en ide om at en ovn bruger strøm og det ikke er så godt for strøm regningen, at ovnen står tændt i flere timer.

Men et nemt sted man kan spare penge, ved en ovn er at ændre sine vaner omkring madlavningen. Mange mad opskrifter skriver ofte, at man skal forvarme sin ovn, men det er ikke nødvendigt at vente helt til ovnen er forvarmet og man kan med god samvittighed sætte maden i ovnen samtidigt med at man tænder for ovnen.

 

Hjælp dit køleskabet

Ens køleskab er det elektroniske produkt, som bruger mest strøm i hjemmet, da det er tændt hele tiden. For at et køleskab skal kunne holde sig koldt hele tiden er det nødt til at være tændt hele tiden, men der er dog ting man kan gøre for at påvirke strømforbruget på ens køleskab.

En tommelfingerregel er at køleskabet skal stå på 5 grader og fryseren på -18 grader. Hvis køleskabs temperaturen er lavere end 5 grader kan det være med til at, øge strømforbruget på køleskabet. Andre måder hvorpå man også kan spare på strømmen til ens køleskab er ved at ændre ens vaner når det kommer til den mad, man lægger i køleskabet. Når man har lavet sin aftensmad færdigt og man tænker man gerne vil stille det i køleskabet, er det vigtigt man venter til det er kølet ned og derved kan man spare på strømforbruget.

Brug mindre standby

Vi kender det alle, det er nemt og hurtigt lige at slukke for tv’et på fjernbetjeningen, men der er mange penge at spare hvis man slukker for sine elektroniske apparater helt, i stedet for altid at sætte dem på standby.

Selvom tv, musikanlæg og playstations, bruger mindre strøm i dag så er der stadig en masse penge at spare ved at bruge mindre standby. For at gøre det lidt nemmere i hverdagen, kan man bruge en elspareskinne hvor man tilslutter alle sine apparater og derved får slukket helt, for dem alle sammen. Her kan der være godt 700-1200 kroner at spare om året.

 

Hold øje med dit elforbrug

Afslutningsvis er det altid godt at holde øje, med dit elforbrug. Undersøgelser har vist at det at være opmærksom på sit elforbruger, medfører en strømbesparelse på cirka 10-15% om året.

Man kan ved siden af ens el skab sætte en liste op, hvor man kan aflæse sine tal og derved har man et nemmere overblik over ens el forbrug, hvis der kommer et stort udsving i ens elforbruger. Det kan være man har anskaffet sig et nyt elapparat, og det gør det derfor nemmere at holde øje med. Mange energiselskaber giver også deres kunder muligheden for at holde øje med deres forbrug online.

 

I samarbejde med Wupti

En anden måde at spare penge på er med rabatkoder. Ved at klikke på dette link rabatkode wupti kan du spare lidt på dine online indkøb. Wupti har både varmepumper fra kendte brands som Electrolux og Panasonic og tilbyder endvidere installation. Du finder også en samme andre produkter på Wupti som du via denne rabatkode kan spare penge på