Sådan vælger du de mest klimavenlige vinduer

En vigtig og ofte overset parameter i et byggeri er husets vinduer. Dine vinduer er jo både et sted, som skaber lys i dit hjem samt en måde at lukke varmen ind i boligen samt at holde på varmen. Der stilles således mange krav til dine vinduer, og på protecvinduer.dk kan man læse om deres vinduer, som blev anvendt til at opføre Europas mest energivenlige bolig. Disse vinduer er energivinduer af den bedste kvalitet, som kan fremtidssikre din bolig, således du kan spare dyr energi og gøre noget godt for miljøet.

Hvilke krav skal man stille til nye vinduer?

 

Man har anvendt Classic+ vinduer i Europas mest energivenlige villa. Hos PRO TEC er energibevidsthed en hjørnesten i udviklingen af visionære vinduesløsninger. Som leverandør af de superisolerende, arkitektoniske produkter fra Classic+ serien til Europas mest energi- venlige villa bidrager PRO TEC nu centralt til projektets topplacering inden for energivenlighed. Projektet har så flotte værdier som Uw på 0,75 og Ew på 8,5. Villaen er beliggende på Kong Helges Vej i Randers. Den er tegnet af Randers Arkitekten i et nyt energidesign, der går meget længere end de kommende energimæssige lovkrav påkræver. Det energibevidste hus danner basis for et ambitiøst undervisnings-projekt kaldet Energy Study House # 01. Huset er en fuldmuret toetagers villa på 181 kvadratmeter, og familien der skal bo i det, har investeret 3.2 mio kr. i det nye, energineutrale hus.

Et energivenligt hus med super vinduer

 

Randers Arkitekten har med projektet placeret sig i superligaen inden for energivenligt byggeri. Huset, der producerer mere energi, end en familie på to voksne og tre børn forbruger er i en absolut topplacering på Europæisk plan iflg. arkitekt Brian Andersen, indehaver af Randers Arkitekten. Huset er opført i et nyt energidesign, der understøtter, at energineutralt er fremtiden og går meget længere end kommende energimæssige lovkrav påkræver. Selv med et ret højt forbrug er villaen energineutral – dvs. at den ikke bruger eksternt tilført energi. Det bør rent driftsmæssigt være helt gratis at bo i huset, der er forsynet med jordvarme og solfangere. Huset har således potentiale til, at en familie får 3.500 kWh/h til forbrug. Rumopvarmning, køling, varmt vand og elektricitet til alle installationer klarer huset helt selv produktionen af.

Tilpas temperatur hele året rundt

 

Et godt og tæt isoleret hus er afhængigt af mekanisk ventilation. I villaen har man undgået overophedning af huset ved hjælp af udhæng de kritiske steder og følger passivhusstandarden, som man også kender den sydfra. Derved undgår man, at huset bliver til et drivhus om sommeren og et for koldt hus om vinteren, hvor der bruges passiv solvarme.

Brug dine vinduer som radiator

 

PRO TEC leverer Classic+ vinduer til villaen, da de højteknologiske og superisolerende vinduer netop er velegnede til lavenergibyggerier og reducerer udledningen af CO2. De giver mere varme til boligen, end de taber og gør det derfor nemt både at overholde krævende energi-krav og gavne klimaet. Med de konkrete værdier på Uw 0,75 og Ew 8,5 for hele projektet realiseres en fremragende energibalance.