Lavenergiruder kan betale sig

Skift dine gamle vinduer ud

Skift dine gamle vinduer ud med lavenergiruder. De er lavet af et særligt glas, der gør at du får en bedre varmeøkonomi. Selvom de er dyre, så er de tjent ind inden tre år. De er særlige fordi de holder på varmen og derfor nedsætter man varmetabet gennem vinduerne med 2/3. Det kan helt sikkert godt betale sig at få skiftet vinduer. Man kan indhente tilbud på internettet. Det sted jeg har undersøgt hedder energihjem.dk. De forhandler lavenergiruder og hjælper med at sætte dem op.

Isolering er ikke kun vægge

Der bliver ofte talt om isolering til væggene, men mange glemmer at vinduerne også er en stor del af isoleringen. Mellemrummet mellem de to glas på energiruder er fyldt med isolerende gas. Gassen isolerer bedre end den luft, der normalt er i termoruder. Energiglas har en usynlig belægning, der reflekterer varmen tilbage i rummet. Det betyder helt konkret at lavenergiruder med energiglas lukker mere sollys ind i rummet og mindre ud. Det kan ikke være svært at forestille sig, hvilken gavnlig effekt dette har om vinteren. Vi kender alle sammen til varmen fra solens stråler i den kolde årstid. Når man er indenfor føles det dejlig varmt, når solens stråler titter frem. Det er denne varme fra solens stråler som indkapsles og integreres i rummet. Det er en sand fornøjelse, at have lært noget om disse vinduer. Jeg er ikke et eneste sekund i tvivl om at disse vinduer er de perfekte til mig eget hjem.

Fordele ved lavenergiruder

Energihjem.dk har listet nogle af lavenergirudernes fordele op her:

  • Du minimerer varmetabet i din bolig
  • Du sparer penge på varmeregningen
  • Du får et bedre indeklima uden træk
  • Du nedsætter dit energiforbrug til glæde for miljøet
  • De er tjent ind på omkring tre år

På Energihjem.dk kan man læse flere indlæg fra forbrugere, som gerne vil have skiftet vinduer. Der er blandt andet blevet diskuteret tilskud til vinduer på hjemmesiden.