Vælg miljømærket printerpapir og køb ind med god samvittighed

På trods af, at mange arbejdspladser og virksomheder er gået over til at bruge elektronik på mange områder, hvor man før brugte papir, er vores papirforbrug stadig enormt højt. Papir er derfor også stadig et miljømæssigt område, man bør tage hånd om og tænke på. Det gælder både privatpersoner, men i særdelshed virksomheder, da de selvfølgelig har et væsentligt større papirforbrug sammenlignet med almindelige husstande.

Miljømærkerne ’Blomsten’ og ’Svanen’ stiller krav til hele papirets livscyklus. Det vil sige, at disse miljømærker både krav til selve råvarerne A4 papiret produceres af. Begge miljømærkerne kræver desuden, at en del af træmasse skal stamme fra et certificeret bæredygtigt skovbrug. Der er tilmed krav til energiforbruget i forbindelse med produktionen af A4 papir samt brugen af kemikalier, affald og udslip i luft og vand.

Vælg A4 papir med omhu

Vil du gerne være med til at passe på miljøet, kan du altså med fordel købe A4 papir, der er mærket med Blomstermærket og Svanemærket. Disse mærker sikrer, at A4 papiret stammer fra bæredygtige skove og er produceret på den mest miljøvenlige måde. Derudover kan man selvfølgelig også tænke i at mindske sit papirforbrug, da det også har en væsentlig betydning for miljøet. Og sidst men ikke mindst, bør man have en papircontainer, således at det papir man trods alt bruger, bliver genbrugt.

Lyreco forhandler mange forskellige typer A4 papir, herunder papir der er mærket med ’Blomsten’ og ’Svanen’. Disse typer papir vil typisk være en smule dyrere end papir uden miljømærkninger, men det er en lille pris at betale i forhold til, hvordan det påvirker miljøet og det samfund vi lever i.