Privatleasing med diesel medfører lave udgifter

Mange danskere har oliefyr, så de skal ofte have fyldt olietanken op mindst én gang om året, så der er god grund til at holde et vågent øje med oliepriserne, idet man undertiden kan købe fyringsolie til lavpris, hvis man køber på et optimalt tidspunkt.

Det samme gælder bilen, hvis man anvender diesel. Det kan koste op mod 1.000 kr. at fylde tanken helt op på bilen, og især hvis køber ind på en dag med høje dagspriser, så hvis man holder øje med priserne på diesel, så kan man måske spare 100 kr. på en tankfuld, hvis man blot tanker det rigtige sted på rette tidspunkt.

Der findes flere hjemmesider, der opdaterer siden med de aktuelle brændstofpriser rundt omkring i Danmark, og mange steder kører man med lokale rabatkampagner hovedsageligt i morgentimerne. Man bør alligevel anskaffe sig en økonomisk dieselbil såsom en Hyundai i10, der kan køre 25-30 km på én liter brændstof, og en sådan økonomisk bil kan man få for omkring 1.000 kr. om måneden ved hjælp af privatleasing, og de eneste ekstra udgifter bliver så:

  • En lille årlig vægtafgift til staten (grøn afgift)
  • Udgifter til forsikringsselskab
  • Selve udgiften til brændstof

Følg olieprisernes udvikling

Det er svært at kende den eksakte udvikling på de globale oliepriser, men det er oftest (men ikke altid) billigere at tanke om sommeren frem for i den kolde vinter, hvor alle køber masser af olie til fyret.

Generelt følger priserne på fyringsolie og diesel prisen på råolien, som i øjeblikket er tæt på 20 dollars pr. tønde, hvilket er den laveste pris i mange år. Men der kan hurtigt ske ændringer på markedet, således prisen stiger med raketfart, og dette kan skyldes flere ting blandt andet:

  • Manglen på nye oliefund
  • Udbud og efterspørgsel
  • Krige rundt om i verden
  • Spekulanternes intriger
  • Valutauro

Man kan især købe stort ind, når man har en stor olietank, idet man ofte har svært ved at hamstre billig diesel til privatbilen, da der er meget besvær med at opmagasinere tromler med diesel, og man skal anvende specielle køretøjer til transport af større mængder brændstof.

 

Sådan kan man spare på energien

Det allerbedste råd er derfor at spare på olien så ofte som muligt, og det gælder både i hjemmet samt i bilen. Hvis man blot automatisk tilegner sig nogle enkle tricks, så bliver det en indbygget rutine at spare energi i alle situationer.

Hjemmet skal naturligvis være godt isoleret, fyret skal have en høj grad af effektivitet, og man bør anvende en energiovervågning af hjemmet, således der skrues ned for energiforbruget, når der ikke er nogen i hjemme, og man kun fyrer i de mest anvendte rum.

De fleste af os er fornuftige nok på de fleste områder, men alligevel kan vi spare yderligere i de kommende år, hvis vi tænker os om i alle situationer og undgår at svine med energien både med lys og varme i hjemmet men også med benzin og diesel i bilerne.

Det gælder om at få fat i en brændstoføkonomisk bil eventuelt gennem privatleasing, idet man derved kan køre længere på literen og samtidig får man en slags rabat fra staten, idet man slipper billigere i afgift frem for biler, der ikke er specielt økonomiske at køre i. Man straffes derved flere gange, idet man dels kommer til at betale i dyre domme for en bil med stor motor, men samtidig får man også store brændstofudgifter hvert år smat høje afgifter og forsikringspræmier.