Kør grønt og økonomisk med i30 leasing

Der er rigtig mange fordele ved at lease en ny og driftsøkonomisk bil, idet man derved slipper billigt både for brændstof men også for afdrag på bilen samt forsikring og vægtafgift.

De fleste bilejere kender disse begreber til hudløshed. En bil er en lang række af høje og variable månedlige udgifter. Hvis man vælger Hyundai i30 leasing, så kan man imidlertid se frem til lave udgifter hver måned, selvom man har anskaffet sig en stor og moderne bil med alle de mest moderne bekvemmeligheder indbygget.

 

Derfor er leasing smart

Hvis man har en etableret tilværelse for de mange kommende år med forventet fast kørselsbehov, så kan det økonomisk set bedst betale sig at købe en bil selv enten kontant eller på lempelige lånevilkår, men hvis man ikke kender sit nøjagtige kørselsbehov mere end maksimalt 4 år ud i fremtiden, så kan det bedst betale sig at lease en bil.

De fleste firmaer kender ikke sine fremtidige ordrer, som kan gå til alle sider på kort tid, og privat kender mange ikke deres behov for bil i alt for mange år ud i fremtiden, da nyt job eller familieforøgelse kan give behov for en mere passende bil, så dermed findes der altså et stort antal mennesker, der har et kørselsbehov som bedst opfyldes med leasing. Leasing giver især disse fordele frem for køb af bil:

  1. Man slipper for et større værditab på bilen ved salg
  2. Man slipper helt for udgifter til serviceeftersyn og reparationer
  3. Man har altid råderet over en nyere bil under tre år gammel
  4. Man har nemmere råd til at komme rundt i en dyr luksusbil
  5. Man kender sine eksakte udgifter hver måned til bilen
  6. Man har ingen likviditetsbinding

 

Firmaer har samme fordele ved leasing, og derudover har de den ekstra fordel, at alle udgifter er 100 % fradragsberettigede og dermed nemme at administrere i modsætning til de drøje afskrivningsregler for firmaets aktiver såsom firmabil.

 

Udgifter med i30 leasing

Konkret kan man nemt opstille et budget for de årlige udgifter til bil, hvis man eksempelvis vælger den populære bil Hyundai i30, der kan leases fra ny for 9.995 kr. i engangsydelse samt 2.695 kr. om måneden.

Bilen fås som 5-dørs udgave som sedan eller stationcar, så dermed skulle den kunne opfylde langt de flestes kørselsbehov, idet bilen kan rumme en helt familie med bagage. Man kan lease bilen i mindst 12 måneder, og da den har et brændstofforbrug på 29 km pr. liter diesel, så kommer bilen ned på den økonomiske klasse A+, således man slipper med en årlig vægtafgift på kun 2.080 kr., idet CO2 udledningen er nede på kun 94 gram/km.

Bilen har 135 hestekræfter og en topfart på 195 km i timen. Hvis man ikke kører over 15.000 km om året, så bør man måske vælge benzinudgaven, idet man så slipper med en årlig afgift på kun 620 kr., men så falder brændstoføkonomien ned til 23 km pr. liter benzin. Hvis man kører 10.000 km om året og vælger Hyundai i30 leasing, så bliver de månedlige udgifter dette:

 

  • Leasingydelse på 2.695 kr./måned
  • Brændstofudgifter (10.000/12=833 km/md = 36 liter = 344 kr./md (9.50 kr./l)
  • Årlig afgift til staten (620 kr./12) = 52 kr./måned
  • Billig udgift til forsikringsselskab (muligvis 3.600 kr./år) = 300 kr./måned.

 

Regnestykket totalt bliver derfor 2.695 kr. + 344 kr. + 52 kr. + 300 kr. = 3.391 kr./måned.