Gør boligrenoveringen klimavenlig

Det er ikke gratis at foretage en klimavenlig investering i hjemmet, men der findes en metode, som gør det næsten gratis for dig. Du kan nemlig få tilskud fra staten, som kan betale en stor del af din investering. Hvis du desuden sparer penge på dine energiudgifter med denne forbedring, så vil du i løbet af få år have fået betalt hele din udgift, og derefter er investeringen altså gratis. Dette er en stor fordel for dig, samtidig med at det er klimavenligt, så derfor vil staten give denne hjælpende hånd, hvilket man kan læse mere om i Politiken. Her kan man læse om et specielt tilskud fra en renoveringspulje til at foretage en klimavenlig boligrenovering.

En klimavenlig renovering tjenes ind på 5 år

 

Klimavenlige renoveringer tjener sig ind på få år med tilskuddet fra staten. Renoveringspuljens hjemmeside er åbnet. I dag åbner Erhvervs- og Boligstyrelsen hjemmesiden boligforbedringer.dk, hvor du kan følge med i reglerne. Fra i dag kan du begynde at indhente tilbud fra håndværkere, men du kan først søge tilskud til arbejdet efter påske, hvor der lægges et ansøgningsskema ind på hjemmesiden. Tilskuddet er sammensat sådan, at du ikke skal have pengene op af lommen. Håndværkeren sender regningen med dokumentation til dig minus tilskuddet og til staten. Staten betaler så tilskuddet direkte til håndværkeren. Der ydes tilskud på 40 procent af arbejdslønnen incl. moms, dog højst 15.000 kr. I forhold til visse energibesparende foranstaltninger, kan der derudover opnås et særligt materialetilskud på 20 procent af materialeprisen, dog maksimalt 10.000 kr. Du kan gøre både klimaet og din pengepung en stor tjeneste, hvis du vælger at søge om renoveringstilskud til energi-venlige forbedringer af din bolig. Guiden her viser vej til de besparelser, som du kan opnå. Netop nu er det blevet muligt at gå ind på sidenboligforbedringer.dk for at se, om du kan søge om tilskud til renovering af din bolig ud af den nye pulje på 1,5 milliarder kroner. Du kan dog først søge efter påske. Tilskuddet kan i nogle tilfælde næsten halvere din tilbagebetalingstid på investeringen.

Økonomisk beregning

 

Hvis du for eksempel bor i et typisk hus fra 1974 på 140 kvadratmeter, hvor loftet er isoleret med den tids standard på 100 mm Rockwool bats, vil du kunne betale investeringen til et lag isolering på ekstra 250 mm miljøvenligt papirgranulat tilbage på fire år og tre måneder. Uden renoveringstilskuddet vil tilbagebetalingen være på fem år. Udover tilskuddet vil efterisoleringen betyde en årlig besparelse på varmeregningen på 3.800 kroner om året – også efter at investeringen er tilbagebetalt. Den samlede pris er 20.000 kroner, men med tilskud vil den typisk komme ned på 17.000 kroner. Kun 50 mm isolering bag radiatoren. I samme hus er der 11 vinduer med radiatorer under, og her er isoleringen kun 50 mm tyk. En efterisolering vil samlet koste 8.000 kroner men 5.500 kroner med den nye renoveringspakke. Det betyder, at tilbagebetalingstiden bliver cirka tre år mod fire år uden tilskud, og den årlige besparelse på varmeregningen på 1.800 kroner vil fortsætte også efter de tre år. Hvis du samtidig skifter alle dine vinduer og terrassedøre fra 1974 ud med to lags energi a + glas, vil du spare 3.400 kroner om året på varmeregningen.