God bil økonomi med brugt Audi A1

De fleste bilejere er ganske godt klar over, at en bil koster penge hvert eneste år til især disse udgifter:

  • Brændstof.
  • Forsikring.
  • Statsafgifter.
  • Vedligeholdelse.
  • Reparationer.
  • Afdrag på billån.

Oveni disse udgifter kommer der så et værditab på bilen i en salgssituation, så dermed må man kalkulere med flere tusinde kroner om måneden i udgifter til en bil, men da en bil giver både private og firmaer meget komfort og køreglæde frem for offentlig trafik, så er vi alligevel villige til at betale denne pris. Hvis man køber en stor bil med en kraftig motor, så må man påregne store omkostninger til både brændstof, forsikringer, afgifter samt en høj købspris, så totalt set er dette en dyr luksusudgift, som kun de færreste har råd til, og desuden er det heller ikke særligt miljøbevidst med store benzinslugende modeller.

Man vil derfor få en langt bedre bil økonomi, hvis man anskaffer sig en brugt Audi A1, da denne type bil kan anskaffes til fornuftige priser og holde i mange år, og endeligt er de yderst driftsøkonomiske, således de heller ikke koster meget i afgifter og forsikring.

Sikkerhed ved at købe brugte biler

Normalt skal man virkelig se sig godt for, før man investerer i en brugt bil, da brugte biler naturligvis falder meget i pris hvert eneste år, og der kan da stadig gøres gode handler ved køb af en brugt bil, men det største problem har altid været den mangelfulde garanti, da der sjældent kommer meget garanti med i handlen.

Når man køber en brugt bil, så kan man risikere at komme ud for dyre reparationer på kort tid, hvor man skal have udskiftet motor, gearkasse, kobling, differentiale og andre større bildele, og måske skulle bilen sælges på grund af netop kendskabet til kommende udgifter på bilen. Et godt bilkøb kan være en brugt Audi A1 på Audis hjemmeside, da man her finder AAP biler, som reelt er helt nye Audi A1 men sat til salg for en brugtpris.

AAP står for Audi Approved Plus, og dette er Audis helt ekstraordinære garanti, således man trygt kan købe disse lettere brugte biler, da de dels er gennemtjekkede og 100 % i orden udelukkende med originaldele, og desuden giver Audi 2 års fuld garanti på bilen samt en efterfølgende 2 års serviceaftale med i købet. Skulle der alligevel opstå problemer i denne lange garantiperiode, så afholder Audi alle udgifterne, således man ikke får hverken udgifter til arbejdsløn eller reservedele, hvilket er en tryg ordning for bilkøbere.

Fordele ved en miljøvenlig bil

Man får mest bil for pengene, hvis man kan have bilen i en længere årrække, før den skal udskiftes, samt hvis man hvert år betaler et minimum i forsikringer, afgifter samt til brændstof. På den måde kan en brugt Audi A1 være det perfekte køb, da man derved får opfyldt de tre vigtigste betingelser:

  1. Man slipper for at betale en dyr nypris på bilen.

  2. Audi biler har meget lang levetid, da de er fremstillet af kvalitetsmaterialer.
  3. Motoren er lille og effektiv, så lave udgifter hver måned.

I dag vælger de fleste model A1 med en standardmotor 1,0 TFSI, og den yder 95 hk og kører 23,3 km/l, mens den kun udleder 99 gram CO2 pr. km. Andre vælger en A1 med dieselmotor 1,4 TDI Ultra, der kører hele 29,4 km på en liter brændstof, og den udleder endda kun 89 gram CO2. Hvis man derfor kan leve med den begrænsede plads i en Audi A1, så kan man til gengæld glæde sig over en meget miljøvenlig og økonomisk bil, som man kan have glæde af i mange år fremover.