Det kan godt betale sig at vælge luftfilter med varmegenvinding

Moderne bygninger er blevet næsten 100% lufttætte for at spare på energi. Derfor er varmegenvindingsventilation blevet afgørende for at fjerne fugt og lugt, nedsætte forhøjede kuldioxidniveauer og give et behageligt indeklima. Nilan Comfort 300 er en serie af forskellige luftfiltre til huse, herunder luftfiltre med varmegenvinding.

Fordele ved varmegenvindingsventilation

Bygninger bliver mere og mere lufttætte for at holde på den værdifulde energi. En permanent og ukontrolleret luftlækage gennem luftgennemtrængelige vinduer og døre eksisterer derfor ikke længere. På grund af konstruktionsteknikker, der leverer næsten lufttæt interiør, akkumuleres fugt i bygningen fra mennesker, brusebad, madlavning eller blot vejrtrækning og sved.

Når varm og fugtig luft kondenserer på kølige overflader i ikke-ventilerede rum, stiger risikoen for skimmelsvamp eller spordannelse. Fugtrelateret skade kan have negative virkninger på både ens krop og helbred samt bygningsstrukturen. Desuden fører utilstrækkelig ventilation til et fald i iltkoncentration og forøgelse af kuldioxidkoncentrationen, hvilket ikke er noget der kan ses med det blotte øje, hvorfor det kan være svært at opdage.

Konsekvenserne er træthed, generel uopsættelighed og manglende koncentration. Åbning af vinduer vil forbedre disse negative virkninger, men fører til et energitab. Et langt bedre alternativ er installationen af ​​et Nilan Comfort 300 luftfilter med varmegenvinding. Det bliver mere og mere vigtigt og ofte er det en integreret del af nye konstruktioner eller moderniseringer.

Fordelene er altså:

  • Frisk luft uden energitab
  • Fjerner forældet CO2-holdig luft
  • Sund og afslappende søvn
  • Øger ydeevne og koncentration
  • Beskytter mod pollen og fint støv
  • Forhindrer muggens vækst

Hvordan varmegenvindingsventilation virker

Ventilationssystemet og Nilan Comfort 300 fjerner luft, filtrerer det og tillader yderligere varmegenvinding. Dette sparer energi og giver frisk og filtreret luft. Den konstante, kontrollerede luftudveksling skaber et behageligt og forfriskende indeklima og generelt forbedret trivsel døgnet rundt.

Er du interesseret i et Nilan Comfort 300 luftfilter for at optimere dit indeklima? Så kan du købe det hos Filterhuset, hvor du også kan læse mere om Nilan Comfort 300 og bestille det direkte hjem til din hoveddør.