Din vej til 0 energi hus

Vi taler om miljøvenlige tiltag som aldrig før. Kødfrie dage, CO2-aflad på flyveture og 0 energi huse. Men hvad vil det egentlig sige, at et hus er 0 energi? Man taler også om lavenergihuse, Aktivhuse og Passivhuse, men som ganske almindeligt menneske, kan det altså være meget svært at finde rundt i, hvad det hele betyder.

Der er mange fordele ved et 0 energi hus, og vejen dertil behøver du ikke gå alene. Der findes heldigvis en masse professionelle, der er langt klogere på området, end du er. Udviklingen på lavenergihuse er i rivende fart, og det man betegnede som et lavenergihus for blot fem år siden, overholder måske ikke kravene i dag.

Forvirret? Det er forståeligt. 

Fordelene ved at bygge nyt

At have et 0 energi hus betyder selvfølgelig, at huset ingen energi udleder. Det er en kæmpe fordel – både for dig, din pengepung og for vores allesammens miljø. Derfor er det en god idé at bygge et helt nyt hus, når du skal være boligejer.

Med et nyt hus er du garanteret at få et hus bygget efter de nuværende energikrav, og de er efterhånden meget skærpede og svære at sætte sig ind i. Hvor skal du vælge solfanger, solceller, gasfyr, fjernvarme eller jordvarme? Og hvor skal vandslangerne ligge for det bedst mulige, miljøvenlige resultat?

Det er uden tvivl en fordel at bygge nyt, men du bør alliere dig med et firma, der er på forkant med energikravene fremsat af regeringen.

Vælg det helt rette firma til opgaven

Ønsker du et 0 energi hus, skal du vælge et firma, der ved, hvordan det foregår. Flere og flere firmaer, der er entreprenører på nybyggeri, sætter sig godt ind i energikravene. Det gør de, fordi de ved, at de firmaer, der ved mest på området, også er de firmaer, der bliver valgt i vores bæredygtige tid.

Et kompetent firma ved, hvordan reglerne er for ekstra isolering, energibesparende varmepumper og energiruder, men de ved også, hvad der rører sig på det tekniske marked. Og med det tekniske marked henvises der til tekniske installationer i dit hjem, som skal gøre huset endnu mere energivenligt.

Lad ikke teknikken bestemme

Der skal være tekniske installationer i et 0 energi hus, fordi de kan kontrollere en række processer i dit hus, som gør det mere energivenligt. Vær blot opmærksom på, at dit byggefirma ikke laver installationer, der er så tekniske, at du ikke selv kan betjene dem. Så vil de være formålsløse.