Den grønne boligkontrakt

Der findes mange grønne tiltag i samfundet til at vi alle kan hjælpe miljøet. Nu har regeringen lavet en ny ordning, som samler alle de grønne idéer i én pulje, som man kalder for den grønne boligkontrakt. Bolius.dk kommer en del ind på den grønne boligkontrakt på deres hjemmeside, hvor du kan læse mere om, hvem der kan få økonomisk tilskud til grønne projekter i boligen.

Energirenovering med grønne forslag

 

Boligejerne kan nu igen se frem til en ny ordning, som ved hjælp af økonomisk tilskud kan sætte mere gang i flere grønne idéer til boligrenovering. Snart vil du nemmere og billigere kunne energirenovere din bolig. Regeringen vil indføre den grønne Boligkontrakt, så boligejere kun behøver at gå ét sted hen for at finde ud af, hvad der bedst svare sig, hvordan det kan laves og finansieres. Grøn Boligkontrakt skal i ét tilbud hjælpe den enkelte boligejer med at:

–          Analysere hvilken løsning, der bedst kan betale sig.

–          Udarbejde projektet.

–          Kontakte finansieringsinstitutter og hjælpe med at finde den bedste finansieringsløsning.

–          Indhente tilbud fra byggefirmaer.

Det skal være nemmere og billigere at energirenovere sin bolig. Det er målet med den nye rådgivningsmulighed: Den grønne Boligkontrakt, som regeringen vil indføre som en del af den nye vækstplan. Mange boligejere er usikre på, hvad de skal gøre og vælge, når de vil spare på energien, og derfor undlader mange at gøre noget. Med Grøn Boligkontrakt vil regeringen samle hele rådgivningen ét sted, så du slipper for at kontakte både håndværker, rådgiver og bank. Det skal få flere til at gøre boligen mere energivenlig.

 

Den grønne Boligkontrakt samler hele processen

 

Med Grøn Boligkontrakt kan du få hjælp til at analysere, hvad der bedst kan betale sig at ændre på boligen, hvilken løsning der skal vælges, og hvordan det skal finansieres. Og den uvildige rådgiver kan også hjælpe med at gennemføre renoveringen. Med Grøn Boligkontrakt gør vi det let og enkelt at få energirenoveret sin bolig. Det vil betyde rigtig meget for pengepungen og indeklimaet, men også have en positiv effekt på klimaet, siger klima-, energi- og bygningsminister Martin Lidegaard (R). Administrerende direktør i Bolius Ulrik Heilmann er positiv overfor den nye grønne Boligkontrakt:

– Det er godt, at regeringen har fokus på energirenovering og på at hjælpe boligejerne. Vi ved fra Bolius Boligejeranalyse, at boligejerne er meget optaget af at energirenovere boligen, men at de også er forsigtige, primært fordi det er svært for dem at gennemskue økonomien, og hvad der skal gøres i hvilken rækkefølge. Det vil en Grøn Boligplan forhåbentlig kunne hjælpe til med, så mange flere kommer i gang, siger han.

 

De grønne aktører hjælper dig

 

Når Grøn Boligkontrakt går i luften, vil det foregå via en hjemmeside, hvor boligejere kan indtaste deres behov og derefter få et tilbud fra en uvildig rådgiver, der matcher. Klima-, energi- og bygnings-ministeriet oplyser til Bolius.dk, at det endnu ikke er bestemt præcis, hvem de uvildige rådgivere skal være. Indtil videre kaldes de blot for de grønne aktører.