Gør energibesparelser til en leg

Du kan få hele familien med på denne sjove leg, som går ud på at spare på energien på både, vand, el og varme. Læs flere detaljer om disse muligheder på Bolius.dk, hvor du i alt får en guide til 7 gode råd om besparelser i hjemmet. Du kan nemt få familien til at spare på el, varme og vand, og det er sjovt som en leg.

Gør energibesparelser til en leg

 

En typisk familie kan spare 10-15 procent på elregningen bare ved at blive opmærksom på forbruget. Så hvordan gør man hele familien opmærksomme på, hvor meget strøm og vand de bruger uden, at det bliver kedeligt og moraliserende? Disse fine wallstickers husker din familie på, at der bruges ressourcer, hver gang der trykkes på kontakten.

1. Sæt sjove skilte ved kontakterne

 

Husk familien på, at der bliver brugt penge og ressourcer, hver gang der trykkes på kontakterne med fine eco-wallstickers. Slip fantasien løs og lave dine egne sjove skilte, som du kan hænge strategiske steder i huset. Mindre børn kan tegne deres egne tegninger, I kan hænge op ved de vigtigste kontakter.

2. Gå på opdagelse med elmåler

 

For både børn og voksne kan det være ret spændende at undersøge, hvor meget strøm husets forskellige apparater bruger med en elmåler. Og der er god mulighed for overraskelser! Da Bolius’ energivejleder tjekkede apparaterne på sin teenagesøns værelse, som altid stod på standby, opdagede han, at apparaterne på dette værelse alene kostede 800 kr. om året i standbyforbrug.

3. Test jeres energividen med nyt familiebrætspil

 

Energigevinsten er et familiebrætspil med spilleplade, spørgekort og elmåler. Spillet er for voksne og børn fra 10 år og har fokus på energi. Spillet bygger på 4 typer kort med spørgsmål og opgaver:

4. Sjov computer roser dig i badet

 

Den danske opfindelse WaterGuide lover at kunne skære 30 procent af dit vandforbrug Det svarer til en besparelse på 1.200-2.000 kr. om året for en gennemsnitlig familie på 4. WaterGuide ændrer farve fra grøn til gul eller rød, alt efter hvor økonomisk dit bad er.

5. Udnævn en klimaduks og del besparelsen

 

Har I børn, kan en motivationsfaktor for energibesparelser være, at lade dem få kontant del i besparelsen. Måske er det nemmere at huske at slukke lys og Playstation, hvis det kan mærkes på månedens lommepenge?

6. Brug hjælpsomme apps

 

Hvis du kan lide at spare el for miljøets skyld, er appen Din strøm sjov. Appen sender dig en besked, når vindmøllerne producerer masser af strøm, så du kan gemme kogevasken eller tørretumbling af dynen til tidspunkter, hvor strømproduktionen medfører mindst mulig CO2.

7. Indtast dit forbrug og vind 15.000 kr.

 

Forsyningsselskabet SEAS-NVE har siden 2009 afholdt konkurrencen Målerjagten, hvor alle kunder hos SEAS-NVE kan deltage. P.t. deltager 70.000 husstande. I Målerjagten optjener du nye lodder hver uge ved at aflæse din elmåler og indtaste aflæsningen på Min måler eller via sms.