Smart solcelleoplader til alle USB enheder
Vi er dagligt omgivet af masser af IT udstyr, der oftest anvender batterier, da vi ønsker at medbringe enhederne overalt, og det er især disse populære produkter:
- Mobiltelefoner
- Bærbar computer
- Tablets
- Navigationsudstyr GPS
- Bluetooth headset
- DVD afspillere
- Musik afspillere MP3
- Spillemaskiner
Alle disse enheder har hver især en separat strømforsyning til 220 V, idet de kræver forskellige spændinger til opladning, men efterhånden kan alle disse enheder også oplades gennem deres USB-stik, der anvender 5 V.
USB er nemlig blevet en generel udbredt standard, som alle producenterne anvender, og derfor kan man med én enkelt USB-strømforsyning oplade alle disse elektroniske enheder. Dette kan eksempelvist nemt lade sig gøre ved at anvende en 220 V til USB konverter eller en model til bilen, der oplader gennem bilens cigarettænderstik på 12 V.
Men mange enheder kan kun holde strøm i få timer, så derfor kan det være praktisk, hvis man på farten har adgang til en lader, når der ingen stikkontakt er i nærheden. Nu kan man så anskaffe sig en solcelleoplader, som man kan medbringe på farten og anvende alle steder, idet den oplades med sollys, og derfor ikke virker så godt om natten.
Krav til en god USB-oplader
Der findes flere gode USB opladere med solceller, men man bør helst købe en model, der er lidt større end det nuværende behov, da man måske får brug for mere strøm i fremtiden. Man bør i hvert fald ikke købe en for lille model, som ikke kan oplade din mest energikrævende enhed, da denne enhed ikke vil kunne oplades med for lidt styrke.
Man skal se på opladerens antal mAh, der er afgørende for opladningstiden. En solcellelader kan holde i mange år, og det er både miljømæssigt og CO2 mæssigt en god idé at anvende solceller til opladning, og hvis mange mennesker anvender disse solcelleopladere, så betyder det noget for vores klima og miljø.
I mange år har vi vænnet os til at lade mange telefoner, TV, computere og spillemaskiner være tændt online, hvor opladeren altid sidder i stikkontakten. Dermed får vi et skjult energiforbrug, når enhederne ikke bliver brugt men er stadig i sleep mode, der anvender energi.
I Danmark er der kun få timer med sol, så derfor er det mest praktisk at købe en solcelleoplader med indbygget batteri, således opladeren altid er fuldt opladt og også kan anvendes, når solen er gået ned.
Et populært valg af solcelle oplader
Solcelleopladere har ikke været på markedet i så mange år, så vi kan sandsynligvis forvente mange nye modeller på markedet i de kommende år. Når man i dag køber en universal solcelleoplader medfølger der normalt en brugervejledning, et USB hunstik opladekabel samt en masse adaptere, der muliggør tilslutning med andre stik såsom Mini USB samt stik til de forskellige typer mobiltelefon.
Der findes flere modeller på markedet, men man bør som regel helst anskaffe sig en oplader med en styrke på mindst 1.500 mAh, idet denne kan klare de fleste typer opladning. Flere af de nye opladere kan foldes på midten, hvilket er en stor fordel, da de således er godt beskyttet under transporten, samt de fylder mindre i bagagen.
Mange af opladerne kan levere strøm til andre spændinger end USB, hvilket gør dem meget fleksible, og prisen for disse opladere er forholdsvis billige, da de koster fra 200 kr. og opefter.